Att tänka på när man fäller träd

Hallå där bloggen! Idag ska prata lite skog och närmare bestämt så tänkte jag ge mig på det här med trädfällning. Det finns många anledningar till trädfällning, både estetiska och praktiska. En del fäller träden för att få mer ljus till sin trädgård, kanske har man en uteplats som solen inte når för att träden är i vägen. Är trädet dött så kan det vara bra att fälla det innan de trillar av sig självt och gör någon skada på fastigheten. Det är inte heller så snyggt med ett dött träd i trädgården, så det är också en anledning. Oavsett varför man ska genomföra en trädfällning så finns det vissa saker som man bör ha i åtanke innan det är dags. Säkerheten är det viktigaste. Jag har fällt en del mindre träd på min tomt och då pratar vi verkligen mindre träd, så små att de går att styra åt vilket håll de ska trilla utan någon större kraft. När det däremot kommer till större träd så skulle jag aldrig ge mig på det själv, dels för min egna säkerhet men även för mitt hus. Ett stort träd väger en hel del och kan göra stor skada både på huset men framförallt på en människa. Det krävs en viss erfarenhet och kunskap av att fälla ett stort träd, ibland kan det krävas sektionsfällning för att det inte finns tillräckligt med utrymme för att hela trädet ska välta på en och samma gången. Sen blir det oftast en stubbe kvar med som man kanske inte vill ha kvar och de företag som erbjuder trädfällning brukar även kunna ta bort stubben också. Jag har använt mig av ett företag i Uppsala när det kommit till trädfällning, men jag är tämligen säker på att det finns gott om företag i vårat avlånga land som erbjuder samma tjänst. Nu får ni ha det så bra!